Acasă » Economii - investitii » Dobanda depozit bancar

Dobanda depozit bancar

Last update:

Care sunt cele mai atractive dobanzi la depozitele bancare? Dobanzi depozite banci 2019

Te intereseaza cea mai buna dobanda a unui depoziti bancar? Vezi care sunt cele mai atractive dobanzi oferite de banci in 2019

Vrei sa economisesti si nu stii catre ce banca sa te indrepti? Afla dobanda depozitului bancar care te intereseaza si vezi care produs ti se potriveste tie.

In acest moment dobanzi bune la depozitele clasice gasim la Patria Bank, la Banca Transilvania, Idea::Bank, TBI Credit, credit Europe Bank, ProCredit Bank, etc.

Depozitele la termen trebuiesc comparate in functie de DAE, dobanda care include si comisioanele aferente: la deschidere, de administrare, de inchidere, de retragere, la scadenta, etc.

In piata se observa ca economiile populatiei cresc. Dobanzile au crescut si ele in ultimele luni.

Ultimele rapoarte ale BNR ‘sperau’ intr-o crestere a dobanzilor incepand din aceasta vara.

Dobanzile la depozite au inceput sa creasca usor, dar tot sunt inca mici. Ca sa putem sa ne facem o idee despre aceasta crestere, va spunem ca la sfarsitul lui 2017 dobanda depozitelor in lei era de 0,9%, pe cand in luna martie a acestui an, dobanda avea o valoare medie de 1,4%.

Ca sa aflii care dobanda est ecea mai avantajoasa, trebuie sa comparati, asa cum spuneam anterior, dobanda anuala efectiva, care se calculeaza ca diferenta intre dobanda minus comisioanele aferente.

Dobanzile depozitelor bancare in 2019 sunt in usoara crestere, lucru pozitiv ce trebuie subliniat.

Dobanzile depozitelor la termen pentru persoanele fizice variaza de la banca la banca, fiecare banca venind cu oferta ei personalizata, care se ptoriveste unei anumite categorii de clienti.

Vezi si   5 naravuri pe care le poti schimba ca sa nu mai cheltui bani

Spre exemplu, dezpoitele la termen au anumite dobanzi pentru o anumita perioada de timp.

Daca retragi banii dintr-un depozit inainte de perioada agreata, s-ar putea sa nu mai beneficiezi de dobanzile aferente acelor depozite. Valoarea dobanzilor in acest caz este anulata.

In esenta, depozitele bancare reprezinta conturile de economii pe care persoanele fizice ori juridice le tin la banci. Aceste depozite au o dobanda anuala fixa, de care beneficiezi doar in cazul in care nu iti retragi banii pe perioada convenita initial cu banca.

Orice cetatean poate deschide un depozit bancar, cu conditia sa aiba o varsta de minim 18 ani. La inceput banca iti solicita un depozit minim, suma de bani care variaza intre 100 si 500 de lei.

Pentru a deschide un depozit ai nevoie de anumite acte. Unele banci nu-ti solicita decat buletinul. Unele banci au si facilitatea de a-ti deschide online un depozit, caz in care trebuie sa le trimiti scanuri ori fotografii dupa cartea ta de identitate.

Depozitele bancare au si costuri, costuri variate de la banca la banca. La conturi, deschiderea, administrarea, depunerea si tragerea bancilor nu te costa nimic. Te costa insa depozitul pe profit, de 10% pe an, care se opreste automat de banca la finalul perioadei contractuale.

Poti sa-ti deschizi la banci cate depozite doresti, nu exista limita in acest sens.

Dobanda depozitelor bancare este una fixa la care se adauga comisioanele aferente, de aceea este bine sa verifici dobanda anuala efectiva.

Depozitele bancare sunt garantate in limita a 100.000 de euro pentru fiecare persoana in parte, prin Fondul de Garantare al Depozitelor Bancare.

Conform specialistilor, depozitele bancare sunt printre cele mai sigure metode de investitie.

Vezi si   4 povete financiare pentru anul in curs

Atunci cand te hotarasti sa-ti incredinteti banii unei institutii financiare, in speta, unei banci, iti deschizi un depozit bancar pentru o anumita perioada de timp. Daca iti retragi banii dintr-un depozit la termen mai devreme decat prevede contractul, atunci vei pierde dobanda anuala cu totul, ori in anumite cazuri, aceasta va scadea drastic.

(Visited 156 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies