Imprumuturi fara vechime in munca. E posibil la banci?

august 3, 2020

Esti preocupat de obtinerea unui credit fara vechime in munca? Poti gasi si la IFN-uri si la banci. Iata optiunile tale.

Bancile au devenit mai ingaduitoare in privinta vechimii in munca, limitandu-si cerintele.

Persoanele aflate in cautarea unui credit fara vechime in munca 2020 sunt proaspat angajate, au venituri mici si de obicei sunt tineri.

Am vazut banci care accepta la creditare si persoane cu 3 luni vechime la locul actual de munca – e vorba de accesarea unor credite fara garantii.

A devenit mult mai important venitul decat vechimea in munca, pentru ca gradul de indatorare s-a diminuat reducand astfel plaja de potentiali clienti ai bancilor.

Cauti un credit fara vechime in munca 2020? Il gasesti cu siguranta la IFN-uri. Bancile ii accepta pe cei fara carte de munca, daca pot dovedi ca au venituri certe.

Obtinerea unui imprumut fara vechime in munca in 2020 este posibila daca dovedesti ca ai o bonitate pozitiva in prezent.

Chiar daca nu ai vechime mare, poti apela la un credit de la banci, conditia esential este sa ai cel putin trei luni vechime la ultimul angajator.

Bancile acorda si credite fara carte de munca, daca persoanele solicitante isi pot demonstra altfel bonitatea.

Esti angajat de putin timp si vrei sa te imprumuti? Bancile au devenit mai flexibile in privinta vechimii in munca impuse clientilor.

Aceste persoane care nu sunt salariati, cauta de regula credite fara venit stabil (la multi variaza venitul lunar) ori fara carte de munca.

Oricat de flexibile ar fi bancile si IFN-urile in privinta cartii de munca, cand vine vorba de venituri sunt destul de rigide, pentru ca toate institutiile financiare trebuie sa respecte gradul de indatorare.

Sunt multi oameni care obtin venituri din tot felul de contracte ori colaborari. Aceste persoane nu pot face dovada unei vechimi in munca.

Avand in vedere numarul mare de persoane ce practica profesii liberale, ce obtin venituri din activitati independente ori functioneaza ca PFA, cererea de credite fara vechime in munca incepe sa creasca.

Am observat in ultima vreme o deschidere a bancilor pentru aceste persoane care nu au contracte de munca pe perioade nedeterminate. Astfel, bancile au inceput sa accepte o gama mai larga de venituri.

Deci, daca lucrezi de putin timp, de o luna – doua, putin probabil sa gasesti intelegere la banci. Singura sansa sa obtii un imprumut ramane IFN-ul. Aceasta ar fi singura cale de a face rost de bani daca iti este refuzata solicitarea la banci.

Vezi si   Solutii pentru datornici la banci si la IFN

Cum trateaza bancile vechimea in munca?

Cei ce au o vechime mica in munca, ori cei ce lucreaza de mai putin de trei luni la angajatorul actual, sunt refuzati de regula de banci. Bancile cer un minim de trei luni vechime in munca la angajatorul actual si de un an in total.

De exemplu, cei de la Garanti Bank solicita pentru acordarea unui credit sa ai o vehcime minima de trei luni la ultimul angajatorul si de un an in total.

La ING Bank poti accesa un credit de nevoi personale cu sase luni vehcime in munca la ultimul angajator si un an vechime totala in munca. De asemenea, trebuie sa nu fi avut intreruperi mai mari de o luna in ultimul an.

Cei de la Credit Europe Bank accepta o vechime la locul actual de munca de minim trei luni si o vechime totala neintrerupta in munca de cel putin 12 luni.

La Banca Transilvania acordarea unui credit presupune existenta unui vechimi in munca de minim 9 luni pentru anul anterior la actualul loc de munca, in cazul in care nu ai avut majorari salariale mai mari de 20% fata de anul anterior.

La Raiffeisen se ia in considerare o gama larga e venituri la acordarea unui imprumut, iar vechimea minima necesara la actual loc de munca trebuie sa fie de minim trei luni.

Dupa cum puteti observa, bancile acorda credite cu minim trei luni vechime la actual loc de munca. Ceea ce nu este deloc mult pentru o persoana serioasa. Nu-mi imaginez cum cineva care lucreaza de o luna, maxim doua, se apuca sa se imprumute deja la banca.

Asadar, nu puteti obtine un credit bancar fara vechime in munca. Dar, minimul cerut de banci este rezonabil.

Daca totusi nu puteti astepta cele trei luni minime solicitate de banci, puteti apela la IFN-uri pentru un credit rapid fara carte de munca. Conditiile oferite de IFN-uri sunt mult mai lejere, unele dintre aceste societati nu solicita deloc vechime in munca. Insa, tineti cont de dobanda practicata de IFN-uri, dobanda mare, iar in unele cazuri deosebit de mare.

Cu alte cuvinte, daca nu te multumesc solutiile oferite de banci, ramane intotdeauna la indemana optiunea de imprumuturi de la IFN, fara vechime in munca. Decisiv, la IFN-uri, este venitul.

Vezi si   Rezolvari pentru debitori

IFN-urile tin cont de vechimea in munca?

La IFN-uri, vechimea nu este un factor determinant in acordarea creditelor.

Politica de creditare a societatilor nebancare este mult mai permisiva decat a bancilor, accesarea este facila, facandu-se de multe ori online, in baza a doua acte scanate (cartea de identitate si extras de cont).

Nu ai nevoie de vechime in munca pentru a solicita un imprumut rapid online. Ai nevoie de o dovada de venit care sa-ti dovedeasca bonitatea.

IFN-urile nu-ti cer cartea de munca ori contractul de munca.

Acum, avand in vedere ca in ultimii ani in Romania au aparut foarte multe profesii liberale, fiind multi romani care isi castiga veniturile din activitati independente, adica neinregimentati cu carte munca, bancile si IFN-urile au inceput sa fie mai maleabile cu categoriile de venituri acceptate.

Pentru ca bancile au inceput mai toate sa mearga pe inspectarea veniturilor la ANAF, si tinand cont ca din acest an gradul de indatorare a devenit mai restrictiv, exista sanse mari ca bonitatea sa fie un factor determinant in acordarea imprumuturilor.

La acordarea unui credit bancar mai intervine un factor si anume tipul de contract de munca. Bancile nu prea accepta contracte de munca pe perioade determinate. Intr-un fel este de inteles aceasta pozitie, mai ales ca in Romania perioada pe care se incheie un contract de munca pe perioada determinata este de maxim un an, cu posibilitatea de prelungire pentru inca doi. Si cum un credit de nevoi personale are o perioada de maxim cinci ani, este de inteles aceasta pozitie a bancilor fata de clientii angajati cu contract de munca pe perioada determinata.

In concluzie la ce am spus mai spus, puteti obtine un credit fara vechime in munca, ori cu vechime mai mica de trei luni, doar de la IFN-uri. La banci trebuie sa aveti minim trei luni vechime la locul actual de munca.

Bine, nu toate IFN-urile acorda credite fara vechime in munca. Unele solicita vechime in munca in mod similar cu cerintele bancilor. De exemplu: BRD Finance, TBI Credit, etc.

La Credius puteti sa va imprumutati daca aveti minim o luna vechime in munca.

Deci, daca vreti sa va imprumutati dar nu aveti nici macar trei luni vechime in munca, nu va adresati bancilor, nu va vor acorda credite. Cu siguranta va vor respinge cererile. In acest caz, doar IFN-urile va pot oferi solutii.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies