Acasă » Facilitati » Imprumuturi fara vechime in munca. Care sunt sansele?

Imprumuturi fara vechime in munca. Care sunt sansele?

Last update:

Ai vrea un credit fara vechime in munca fiind angajat de putin timp? E posibil! Sunt rezolvari si pentru astfel de insi angajati recent.

Un credit fara vechime in munca este un tip de imprumut oferit celor care nu au experienta de munca suficienta pentru a fi eligibili in cazul anumitor credite. Acest tip de credit este adresat in special tinerilor care doresc sa isi creeze un trecut de creditare sau sa isi dezvolte abilitatile financiare.

Uneori se intampla ca proaspat angajat sa intampini o problema financiara si sa ai nevoie de bani. Si, cu toate ca exista perspectiva obtinerii unui venit constant in viitor, totusi, s-ar putea sa nu gasesti intelegere la toate institutiile financiare.

Esti interesat de accesarea unui credit dar nu ai o vechime in munca multumitoare? Cat timp ai lucrat? Iata care sunt solutiile de imprumut din piata romaneasca.

Persoanele aflate in cautarea unui credit fara vechime in munca 2023 sunt proaspat angajate, au venituri mici si de obicei sunt tineri.

Fara indoiala, am vazut societati financiare care accepta la creditare si persoane cu o vechime mica in munca, ori chiar fara vechime – e vorba de accesarea unor credite fara garantii.

Totusi, cand vine vorba de microcredite, de exemplu, acele imprumuturi luate pe perioade reduse de timp, ideea ca ai fi angajat de putin timp nu prea conteaza. De ce? Pentru ca rambursarea se face intr-o singura transa, nu exista rate multiple.

Pe de alta parte, a devenit mult mai important venitul decat vechimea in munca, pentru ca gradul de indatorare s-a diminuat reducand astfel plaja de potentiali clienti ai institutiilor financiare.

Cauti un credit fara vechime in munca 2023?

Il gasesti cu siguranta la IFN-uri. Institutiile bancare ii accepta pe cei fara un serviciu stabil, daca pot dovedi ca au venituri certe.

Piata muncii este una destul de schimbatoare, mereu apar meserii noi, unele dispar de tot dintr-un motiv sau altul.

In acest context, a aparut un segment foarte bine delimitat de persoane care incaseaza venituri din activitati independente. Si numarul lor nu este deloc mic. Aceste persoane, desi nu lucreaza ca angajati, ei incaseaza venituri si ar putea sa duca ratele unui imprumut.

Una peste alta, obtinerea unui imprumut fara vechime in munca in 2023 este posibila daca dovedesti ca ai o bonitate pozitiva in prezent.

Chiar daca nu ai vechime mare, poti apela la un credit, conditia esential este sa ai cel putin trei luni vechime la ultimul angajator.

Bineinteles, institutiile financiare ofera si credite fara contract pe perioada nedeterminata, daca persoanele solicitante isi pot demonstra altfel bonitatea.

Esti angajat de putin timp si vrei sa te imprumuti?

Societatile financiare au devenit mai flexibile in privinta vechimii in munca impuse clientilor.

Aceste persoane care nu sunt salariati, cauta de regula credite fara venit stabil (la multi variaza venitul lunar) ori fara documente de munca.

Oricat de flexibile ar fi institutiile financiare in privinta contractului de angajare, cand vine vorba de venituri sunt destul de rigide, pentru ca toate institutiile financiare trebuie sa respecte gradul de indatorare.

vechime minima in munca

Atata timp cat sunt multi oameni care obtin venituri din tot felul de contracte ori colaborari, vom avea astfel de cerinte. Aceste persoane nu pot face dovada unei vechimi in munca.

Lucrezi pe perioada determinata sau nedeterminata?

Avand in vedere numarul mare de persoane ce practica profesii liberale, ce obtin venituri din activitati independente ori functioneaza ca PFA, cererea de credite fara vechime in munca incepe sa creasca.

Am observat in ultima vreme o deschidere a societatilor financiare pentru aceste persoane care nu au contracte de munca pe perioade nedeterminate.

Astfel, acestea au inceput sa accepte o gama mai larga de venituri.

Vezi si   Bani imprumut fara verificari ANAF

Deci, daca lucrezi de putin timp, de o luna – doua, putin probabil sa gasesti intelegere. Singura sansa sa obtii un imprumut ramane IFN-ul.

Cate luni trebuie sa ai lucrate pentru un credit de nevoi?

Cei ce au o vechime mai mica de trei luni la angajatorul actual, sunt refuzati de regula de institutiile bancare. Acestea cer un minim de trei luni vechime in munca la angajatorul actual si de un an in total.

De exemplu, cei de la Garanti Bank solicita pentru obtinerea unui credit sa ai o vechime minima de trei luni la ultimul angajatorul si de un an in total.

La ING Bank poti accesa un credit de nevoi personale cu sase luni vechime in munca la ultimul angajator si un an vechime totala in munca. De asemenea, trebuie sa nu fi avut intreruperi mai mari de o luna in ultimul an.

Cei de la Credit Europe Bank accepta o vechime la locul actual de munca de minim trei luni si o vechime totala neintrerupta in munca de cel putin 12 luni.

BT solicita pentru un credit o vechime de minim 9 luni pentru anul anterior la actualul loc de munca, in cazul in care nu ai avut majorari salariale mai mari de 20% fata de anul anterior.

Raiffeisen ia in considerare o gama larga e venituri la initierea unui imprumut, iar vechimea minima necesara la actual loc de munca trebuie sa fie de minim trei luni.

La BCR se impune o vechime de 3 luni minim pentru creditele bancare, contract pe perioada nedeterminata sau determinata dar sa acopere perioada de rambursare.

Cei ce se intreaba cate luni trebuie sa ai lucrate pentru a obtine un credit de nevoi personale este important sa stie ca institutiile financiare au cerinte diferite si conditii de eligibilitate diferite.

Te poti imprumuta cu o luna vechime? Dar cu trei luni?

Nu-mi imaginez cum cineva care lucreaza de o luna, maxim doua, se apuca sa se imprumute deja la o institutie financiara.

Este oarecum impropriu sa spui ca vei obtine un credit bancar fara vechime in munca, si totusi, exista unele situatii in care exact asta se intampla.

Sa facem diferenta intre perioada in care obtinem venituri si cea in care munca noastra este luata in considerare drept vechime.

Daca totusi nu puteti astepta cele trei luni minime, puteti apela la IFN-uri pentru un credit rapid fara carte de munca.

Conditiile oferite de IFN-uri sunt mult mai lejere, unele dintre aceste societati nu solicita deloc vechime in munca. Insa, tineti cont de dobanda practicata de IFN-uri, dobanda mare, iar in unele cazuri deosebit de mare.

In lumina celor spuse, daca nu te multumesc acestea solutii bancare, ramane intotdeauna la indemana optiunea de imprumuturi de la IFN, fara vechime in munca. Decisiv, la IFN-uri, este venitul.

Exista oferta celor de la Credius IFN de imprumut cu o luna vechime in munca minim. Avantajul la acest IFN este ca ofera credite mari, de pana la 50.000 de lei pe maxim 5 ani.

IFN-urile de regula nu precizeaza valoarea vechimii in munca solicitata. Aceste societati mizeaza in special pe veniturile salariale si din pensii, ori pe alte surse ce pot fi justificate.

Fara indoiala, cu trei luni vechime in munca te poti practic imprumuta la aproape orice IFN.

IFN-urile tin cont de vechimea in munca?

La IFN-uri, vechimea nu este un factor determinant in atribuirea creditelor.

Politica de creditare a societatilor nebancare este mult mai permisiva, accesarea este facila, facandu-se de multe ori online, in baza a doua acte scanate (buletinul si extras de cont).

Nu ai nevoie de vechime in munca pentru a solicita un imprumut rapid online.

Ai nevoie de o dovada de venit care sa-ti dovedeasca bonitatea.

IFN-urile nu-ti cer documentele de munca ori adeverinte de venit sau de salariu.

Vezi si   Esti curios sa stii despre UniCredit Mobile Banking?

Acum, avand in vedere ca in ultimii ani in Romania au aparut foarte multe profesii liberale, fiind multi romani care isi castiga veniturile din activitati independente, adica neinregimentati cu evidenta anilor lucrati pana in prezent, institutiile financiare au inceput sa fie mai maleabile cu categoriile de venituri acceptate.

Pentru ca majoritatea institutiilor financiare au inceput mai toate sa mearga pe inspectarea veniturilor la ANAF, si tinand cont ca din acest an gradul de indatorare a devenit mai restrictiv, exista sanse mari ca bonitatea sa fie un factor determinant la solicitarea imprumuturilor.

Sunt IFN-uri care ofera credite fara garantii, de tipul: Viva Credit, Provident, Credius, CreditPrime, CreditFix, etc. Si mai sunt si societati nebancare care ofera imprumuturi garantate, precum: Easy Credit, Happy Credit, Claret, Mogo IFN etc.

Ce conditii exista in privinta contractului de munca?

La verificarea pentru obtinerea unui credit bancar mai intervine un factor si anume tipul de contract de servicii

Unele institutii nu accepta contracte de munca pe perioade determinate.

Intr-un fel este de inteles aceasta pozitie, mai ales ca in Romania perioada pe care se incheie un contract de munca pe perioada determinata este de maxim un an, cu posibilitatea de prelungire pentru inca doi.

In concluzie la ce am spus mai spus, puteti obtine un credit fara vechime in munca, ori cu vechime mai mica de trei luni, doar de la IFN-uri. La alte institutii trebuie sa aveti minim trei luni vechime la locul actual de munca.

Bine, nu toate IFN-urile dau credite fara vechime in munca. De exemplu: BRD Finance, TBI Credit, UniCredit Consumer Financing, etc impun minime de 3 – 6 luni vechime.

La Credius puteti sa va imprumutati daca aveti minim o luna vechime in munca.

Dezavantajele unui credit fara vechime in munca

Unul dintre dezavantajele unui credit fara vechime in munca este ca dobanzile pot fi mai mari decat cele ale altor tipuri de credite.

Acest lucru se datoreaza riscului mai mare pe care il reprezinta pentru creditorii care au in portofoliu astfel de credite.

De asemenea, suma imprumutata poate fi mai mica decat cea a unui credit obisnuit, ceea ce poate limita capacitatea ta de a face fata unor cheltuieli mai mari.

Intr-un fel, acest criteriu de eligibilitate prezinta riscuri, care de regula sunt acoperite de institutiile financiare prin alte cerinte, ori prin costurile ridicate.

(Visited 5.864 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies