Acasă » Informative » Poti imprumuta bani cu indemnizatia de somaj?

Poti imprumuta bani cu indemnizatia de somaj?

Last update:

Nu exista credite pentru someri ca atare, dar sunt unele institutii ce accepta si astfel de venituri.

Pentru persoanele ce manifesta interes in privinta creditelor pentru someri, exista solutii oferite de unele IFN-uri.

Din informatiile noastre, bancile nu accepta veniturile pe care someri le obtin, respectiv prin indemnizatia de somaj. In fapt, astfel de castiguri nu sunt amintite de nicio banca, insa, e posibil ca la un moment dat, nefiind mentionate, sa poata fi acceptate.

Fie vorba intre noi, nici IFN-urile nu sustin clar ca acorda credite nebancare pentru someri, insa, din dimensiunea veniturilor solicitate, putem deduce ca exista aceasta posibilitate.

A fi someri nu inseamna a nu avea deloc venituri. Unii confunda aceste doua lucruri, fapt ce nu este deloc in regula. Indemnizatia de somaj, chiar daca nu este mare, ea poate acoperi ca valoare cerintele impuse de unele IFN-uri.

Spre exemplu, cei de la Provident accepta client cu un minim de 300 lei net lunar, daca persoanele pot justifica acest venit. Un somer poate incasa mai mult din indemnizatia de somaj pe luna, iar venitul sau este cu siguranta justificat, deci se poate califica, daca indeplineste si celelalte conditii de accesare impuse de IFN.

Cat castigi ca somer in Romania?

Indemnizatia pentru persoanele care nu au un loc de munca si care nu castiga bani din alte activiti ori au venituri mai mici decat ISR (valoarea indicatorului social de referinta), pot castig 500 de lei.

Altfel indemnizati de somaj, in acord cu legea 76 per 2002 este de 75% din ISR, pentru persoane cu un stagiu de cotizare mai mic de un an si de 75% din ISR plus o suma ce se calculaza in functie de salariul brut din ultimele 12 luni (3% pentru cei cu stagiu de cel putin 3 ani, 5% pentru cei cu minim 5 ani, 7% pentru cei cu stagiu de minim 10 ani si 10% pentru cei cu stagiu mai mare de 20 de ani).

Vezi si   Credite pentru achizitia unei locuinte
Vezi si   5 reguli importante pentru cei care vor bani urgent

Tinerii absolventi care nu au un loc de munca pot incasa o indemnizatie de somaj in cuantum de 250 de lei pentru jumatate de an.

Acum, fara sa exageram cu aprecierile negative pentru persoanele ramase fara loc de munca, acestea trebuie sa fie atente la imprumuturile pe care le solicita. Exista riscul la aceste persoane cu venituri reduse de a-si adanci si mai tare problemele in care se gasesc. E adevarat ca somerii nu sunt ciumati, iar a te gasi intre doua locuri de munca nu este capatul lumii.

Indemnizatia de somaj te poate ajuta sa supravietuiesti de la o luna la alta, daca esti cu bagare de seama si te concentrezi mai degraba pe gasirea unui loc de munca, nu pe sporirea confortului personal.

Exista credite pentru someri? Cine le acorda?

Creditele pot fi o solutie, dar mai degraba nu sunt in aceasta perioada, cand iti pierzi locul de munca si viitorul ti-este nesigur.

Daca ar fi sa hotaram in locul tau, ti-am spune sa nu te imprumuti, dar daca insisti, macar analizeaza ofertele si vezi care este mai avantajoasa. Poti accesa de exemplu credite fara dobanda, daca esti la prima accesare, scapand astfel de dobanzile costisitoare.

Creditele nebancare pentru someri nu sunt deloc ieftie, ele facand parte din categoria celor mai scumpe produse din piata.

Nu sunt multe solutii de a obtine bani imprumut din postura de somer, dar, tinand cont ca astazi chiar si bancile acorda credite chiar si fara carte de munca ori adeverinta de venit, exista posibilitatea ca si tu sa obtii ceea ce-ti doresti.

Sunt unele IFN-uri care iti acorda un credit fara sa fii angajat, daca poti dovedi ca ai totusi niste venituri.

Vezi si   Vrei sa castigi 1000 de lei lunar? Recomanda creditele de la Patria Bank!

Multi tineri fara loc de munca si-ar dori sa se imprumute, fara ca institutia financiara sa-i solutie dovezi de venituri.

Din categoria persoanelor care se imprumuta greu fac parte si cei care nu au vechime mare in munca. Bancile insa si-au scazut pretentiile in privinta vechimii, iar IFN-urile rareori pun astfel de conditii.

Vezi si   Vrei sa castigi 1000 de lei lunar? Recomanda creditele de la Patria Bank!

Creditorii bancari si nebancari solicita mereu o sursa de venit, pentru ca din punct de vedere legal fiecare solicitant de credite trebuie sa indeplineasca conditiile gradului de indatorare. Din acest punct de vedere unele institutii financiare acorda credite si nesalariatilor, daca acestia au un venit justificabil.

Sunt unele institutii nebancare care ofera rapid imprumuturi online chiar si somerilor, daca acestia isi pot dovedi bonitatea, dar eu va atrag atentia ca trebuie sa cantariti de doua ori inainte de a va indatora in aceasta perioada instabila din punct de vedere financiar.

Chiar daca indemnizatia de somaj iti este suficienta pentru a lua un credit daca esti somer, tu trebuie sa te gandesti bine inainte daca poti face fata rambursarilor in conditiile in care n-ai siguranta ca te vei angaja in curand.

Fara sa fii angajat este complicat sa prevezi ce-ti rezerva viitorul. Cum spuneam anterior, mai bine te concentrezi sa cauti un loc de munca, decat sa te imprumuti.

Chiar daca sunt unele ofertele ce clameaza acceptarea somerilor si a persoanelor fara venituri la finantare, e posibil ca in spatele lor sa nu fie un lucru tocmai moral.

In aceasta perioada cand multe persoane si-au pierdut locul de munca, exista interes pentru astfel de produse. Sunt oameni care si-au pierdut serviciul, unii care sunt in somaj temporar, dar fiecare situatie este dificila si nesiguranta zilei de maine este o preocupare pentru multi romani.

Vezi si   Credit pe card cu transferul rapid al banilor

In mai 2020 Ministerul Muncii anunta ca peste 300.000 de contracte individuale de munca au incetat, aceste persoane intrand in somaj.

Cand institutia financiara accepta nesalariati la creditare, exista sansa ca si somerilor sa li se aprobe creditul.

Unele IFN-uri accepta la creditare multe persoane cu venituri mici, fie ele somer, rau platnic ori pensionar.

Din fericire, sumele acordate nu sunt mari, iar perioada de acordare este redusa, fapt ce simplifica intrucatva conditiile de eligibilitate.

Din aceeasi categorie fac parte si studentii. Chiar daca nu au statut propriu-zis de somer, majoritatea studentilor nu au un loc de munca stabil.

Vezi si   Credit pe card cu transferul rapid al banilor

Vestea buna este ca au inceput sa se deruleze o serie de programe ce-i includ si pe someri, astfel incat acestia pot obtine un sprijin financiar in aceasta perioada dificila.

Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

GDRP | T&C | Privacy | Cookies