Acasă » Facilitati » Unde este mai rapid sa ma imprumut? Banca ori lIFN?

Unde este mai rapid sa ma imprumut? Banca ori lIFN?

Last update:

Care sunt cele mai operante tipuri de credite in 2023? Care sunt cele mai rapide cai de accesare?

Noutatea acestui an vine din partea bancilor, sau mai bine zis, a unora dintre ele, in privinta accesarii. Astfel ca, pentru clientii deja existenti, acestea permit accesarea online a unui credit, fara acte, fara deplasare.

Practic, discutam de un credit cu un act de identitate in opriginal in 2023, atata timp cat banca nu iti solicita adeverinta de venit.

Dar, tinand cont ca iti calculeaza totusi gradul de indatorare, veniturile se inspecteaza la ANAF, cu acordul tau.

Este usor sa apelezi la IFN-uri, dar si bancile si-au simplificat procedurile de accesare pentru imprumuturi, fiind in unele cazuri chiar mai rapide decat societatile nebancare.

Cum procedeaza bancile pentru acordarea unui credit online?

Cele care permit aceasta metoda de accesare a unui credit, o accepta doar pentru clientii care au un cont de client deschis pe platforma online a bancii.

Practic, din contul de client, persoana respectiva poate accesa un credit.

Fireste, nu este obligatorie accesarea online, cine doreste poate in continuare alege sa mearga la ghiseu pentru a solicita un credit.

Accesarea online este populara?

E mai simplu online, dar nu toata lumea agreaza aceasta facilitate.

Sunt IFN-uri care acorda imprumuturi rapide in timpi record.

Dar, pentru clienti acest lucru nu trebuie sa fie de importanta capitala atunci cand aleg sa se imprumute.

Important este sa fii atent la detalii, sa vezi cat costa, sa vezi care sunt consecintele in caz de neplata.

La firmele nebancare poti completa cererea online in 10 minute, dupa telefon, tableta, laptop ori computer. Trebuie sa ai o conexiune buna la internet si o dovada suficienta de venit.

Daca nu ai dovada de venit nu conteaza prea tare, atata timp cat ai venituri si pot fi verificate la ANAF. Unele IFN-uri au trecut si ele la investigarea prin ANAF, o cale mult mai simpla si mai sigura.

Daca ar fi sa uitam de investigarea veniturilor pe aceasta cale, putem spune ca de abia acum vorbim de un credit doar cu buletinul in acceptiunea pietii. Buletinul in acest caz conturand complet profilul clientului.

E simplu pentru clienti sa acceseze un credit rapid fara acte in 2023, atata timp cat este salariat ori obtine venituri constante ce pot fi usor verificate la ANAF.

Daca nu ai venituri ce pot fi regasite in statistica ANAF, institutia financiara accepta si alte dovezi de venituri.

Cat de mult conteaza conditiile de eligibilitate?

De preferat e sa te indrepti catre IFN-uri pentru ca la aceste societati accesarea este mai lejera, insa, este mai ieftin la banci, daca indeplinesti condtiile de eligibilitate.

Persoanele cu un scoring slab de credite se orienteaza cu precadere catre bancile care dau credite cu istoric negativ. Bancile accepta restantierii intr-o oarecare masura. In fapt aceste admisibilitati sunt doar exceptii pentru cei care nu au avut datorii mari in trecut si care si-au achitat rapid datoria.

Vezi si   Ai nevoie de un imprumut? Iata ce trebuie sa stii.

Cei familiarizati cu astfel de produse financiare cunosc mai bine regulile.

Cei care acceseaza pentru prima data credite online sunt trasi indeosebi de usurinta accesarii, mai ales ca IFN-urile ofera facilitati suplimentare daca esti client nou (dobanda 0, reduceri de dobanda etc).

Pentru o informare corecta a cetateanului, multe societati financiare au rubrici cuprinzatoare alocate responsabilitatii financiare.

Am vazut si la banci o deschidere mult mai mare din acest punct de vedere.

Unele banci au si sectiuni bogate cu intrebari si raspunsuri, unde clientii intreaba si specialistii bancii raspund. Eu zic ca este un pas inainte spre o mai buna informare a cetateanului.

Este de remarcat deschiderea bancilor catre ceatean, in conditiile in care astazi poti sa mergi la banca doar cu buletinul si sa obtii un credit cu banii in mana in cateva ore.

Actele propriu-zise nu mai sunt un inconvenient, nici la banci si nici la IFN-uri.

Pe de alta parte, Romania este printre putine tari in care semnatura pe hartie este litera de lege, iar stampila obligatorie.

Asteptam momentul in care semnatura electronica se va impune. Abia atunci lucrurile vor fi mult mai simple cu accesarile de credite online fara acte.

Altminteri, in 2023 sunt banci care ofera credite fara acte, atata timp cat ai un buletin valabil si un venit permanent ce reiese clar din baza de date ANAF. Deci, procedura de accesare la banci s-a simplificat deja foarte mult.

Pentru clientii care isi incaseaza ventiurile prin banca la care apeleaza pentru accesarea unui credit de nevoi personale, exista anumite facilitati, in general reduceri la dobanda.

Majoritatea bancilor practica astfel de ‘favoruri’ pentru persoanele care isi incaseaza salariul intr-un cont deschis la respectiva banca.

Daca lucrezi de putin timp, trebuie sa stii ca bancile ofera credite fara carte de munca doar in cazul in care ai o bonitate performanta in prezent si obtii venituri cu caracter permanent.

Avantajul la banci, pe langa costurile mai reduse comparativ cu IFN-urile, este dat si de sumele maxime ce pot fi accesate. De la banca poti imprumuta mai multi bani decat de la IFN.

La IFN, sume mari de bani poti obtine doar daca apelezi la creditele cu garantie.

Iata si cateva dintre ofertele de credite rapide online fara acte de la banci si de la IFN:

De la banci

ING – ofera posibilitatea de a acesa un credit pentru o perioada de 5 ani. Produsul lor foarte cunoscut in piata – creditul pe repede inainte – este disponibil pe loc, fara alte acte.

Vezi si   Accesand un credit nebancar online ai acces la bani instant?

Conditiile de acesare sunt usor de indeplinit: sa ai o varsta intre 18 si 70 de ani, sa ai minim 1000 lei venit lunar net si minim an an vechime in munca in total cu sase luni minim la ultimul angajator si intreruperi mai mici de o luna in ultimul an.

Creditul pe repede inainte poate fi accesat online, daca esti deja client al acestei banci, din aplicatia Home’Bank. Suma maxima ce poate fi imprumutata este de 125.000 lei.

Raiffeisen – se bazeaza pe Flexicredit, produsul lor de nevoi personale in cuantum de maxim 20000 euro echivalent in lei, acordat pe perioade de maxim 5 ani.

Flexicreditul poate fi si el accesat online, rapid, fara acte, din contul de client, daca ai unul deschis la aceasta banca.

Accesarea unui credit rapid online fara acte de la Raiffeisen presupune sa ai un venit minim net de 1.200 lei net lunar si o vehcime minima de trei luni la locul actual de munca.

De asemenea, aceasta banca specifica si ca nu trebuie sa ai credite executate ori cu intarzieri mari in trecut ori repetate. Imprumutul se poate accesa online in maxim 10 minute. Fireste, poti in continuare sa-l soliciti din agentie, daca asa iti este mai comod.

BCR – ofera si ea creditul DIVERS, care, chiar daca nu este un produs ce se poate accesa online, poti executa online o pre accesare, astfel incat cand mergi la agentia bancii, procedura se simplifica mult.

Acest produs are un prag maxim de 110.000 de lei, iar perioada maxima de 5 ani.

Pentru refinantarile ale creditelor accesate inainte de 31.10.2011, creditul DIVERS se acorda pentru perioade de 10 ani.

Accesarea se face in baza acordului de interogare AANF ori a talonului de pensie sau a altor dovezi certe de venit.

BRD – vine si ea cu creditul Expresso, un produs acordat in conditii permisive, in cuantum de maxim 130.000 de lei. Pentru accesare ai nevoie de un singur act.

De la BRD poti accesa un credit rapid online fara acte, daca iti incasezi salariul orin banca.

Daca esti deja client al acestei banci si iti duci veniturile la ei, obtii si o reducere la dobanda. Plus de asta, cei de la BRD ofera si o perioada de gratie de 6 luni la plata ratelor.

Banca Transilvania – acorda credite rapide online cu primirea banilor in 24 de ore. Poti completa cererea pe platforma online a bancii in maxim 3 minute.

Ai astfel acces la o suma de maxim 5.000 euro echivalent in lei (daca aplici la ghiseu poti obtine pana la 100.000 de lei). Cei de la Banca Transilvania ne informeaza in sectiunea lor de Intrebari si raspunsuri ca nu resping din start clientii cu istoric negativ in Biroul de Credit.

Vezi si   Esti curios sa stii despre UniCredit Mobile Banking?

Aceasta banca spune ca acorda credite si rau platnicilor, daca scoringul total al clientului se situeaza peste pragul admis de banca.

Adica, se tine cont de mult mai multi factori atunci cand se evalueaza bonitatea unui client, nu doar de situatia din Biroul de Credit.

Acum, trebuie sa stiti ca la mai toate institutiile financiare se intampla asta, numai ca ponderea scoringului din BC in calculul scoringului clientului al bancii este una mare, de aceea istoricul din BC atarna atat de greu la bonitatea clientului.

De la IFN-uri

Institutiile Financiare Nebancare acorda credite rapide online fara acte in 2023, bonitatea la aceste societati bazandu-se indeosebi pe grad de indatorare si mai putin pe istoricul de creditare.

IFN-urile ofera credite in conditii mai laxe decat bancile, riscurile asociate unei astfel de atitudini fiind acoperite in mare parte prin costuri mai ridicate.

Avantajul major al imprumuturilor de la IFN il reprezinta timpul scurt in care un client poate obtine banii.

Unele societati nebancare au atins recorduri absolute in acest sens, merg pana la obtinerea banilor in contul bancar de catre client si in doua ore de la accesare.

Solutii de credite nebancare urgente online gasim in potofoliul multor IFN-uri, majoritatea practicand activitati multiple de creditare, asa cum sunt ele inregistrate in registrul BNR.

Printre cele mai vizibile oferte nebancare din piata amintim aici:

Provident – o societate cu o bogata experienta pe piata romaneasca. ofera credite in conditii medii de eligibilitate si costuri de asemenea medii.

Poti imprumuta de la acest IFN sume de pana la 15.000 de lei, cu actul de identitate si cu o dovada de venit. Provident examineaza situatia din BC si ANAF.

Viva Credit – una dintre cele mai permisive IFN-uri din piata, acorda sume de pana la 3.000 de lei, pentru perioade de 5 ani. Acest IFN nu tine cont de istoricul negativ al clientilor la acordarea imprumutului.

BRD Finance – una dintre cele mai importante IFN-uri din piata, acorda imprumuturi mari pe termen lung, insa inspecteaza situatia de la BC si ANAF.

Produsele aflate in portofoliul BRD Finance: credite pentru achizitie bunuri, auto si leasing financiar.

Finantarile pentru achizitii sunt in valoare de maxim 20.000 de lei. Exista creditul fara griji aferent hipermarketurilor Carrefour si creditul simplu disponobil in magazinele Dedeman.

Credius – este o alta societate nebancara ce s-a facut cunoscuta in piata prin conditiile permisive de accesare pentru portofoliul sau bogat. De la ei poti imprumuta de la 800 pana la 50.250 de lei pentru perioade intre 6 si 60 de luni.

(Visited 676 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

3 COMENTARII

  1. Buna ziua,

    am nevoie de un imprumut pentru a incepe o afacere. ma intereseaza ca o parte din bani sa-i folosesc pentru a achia niste datorii mai vechie.
    Multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies