Acasă » Facilitati » Unde poti solicita un credit fara salar ?

Unde poti solicita un credit fara salar ?

Last update:

Cine te imprumuta daca nu ai salariu? Iti acorda bancile ori IFN-urile bani in aceste conditii? Ce documente sunt necesare? Cat costa?

Credit fara salar 2023 este ultima gaselnita in solicitari din partea clientilor romani. Pe adresa noastra au sosit multe solicitari de informatii despre aceste tipuri de produse financiare.

Ca sa fim sinceri, nici nu prea intelegem ce doresc cei ce cauta astfel de oferte. Banuim doar ca este vorba de imposibilitatea demonostrarii unui serviciu cu contract permanent.

Pentru ca noi venim catre voi cu informatii mulata indesebi pe propunerile venite din partea voastra, ne-am gandit sa lamurim si acest apel la creditele fara salar.

Tot mai des suntem intrebati cine acorda un credit fara salar 2023. Unii ne intreaba care banca acorda credite fara salar.

Tinand cont ca fara castiguri nicio institutie financiara, fie ea banca ori IFN, nu acorda credite, si presupunem ca stiti acest aspect, ne-am gandit ca este vorba totusi in solicitarile voastre despre ofertele de credite fara adeverinta de venit.

Un credit fara salar la nivelul anului 2023, practic nu exista, oricum ar fi ilegal acordat daca ar exista, pentru ca exista in piata normative de creditare care impun un anumit grad de indatoare, chiar si in cazul creditelor nebancare.

Este adevarat ca pentru microcreditele acordate pe perioade scurte, de regula de 30 de zile, gradul de indatoare nu este un impediment, insa, chiar si pentru aceste produse se solicita un extras de cont de unde ar trebui sa reiasa veniturile incasase in ultima luna.

Acest extras de cont reprezinta oglinda bonitatii tale. Practic, prin acel extras de cont iti demonstrezi capacitatea financiara de rambursare in bune conditii a creditului solicitat.

Revenind la presupunerea noastra vis-a-vis de solicitarile numeroase venite catre noi, de lamurire a ofertelor de credite fara salar, va putem spune ca, atat bancile cat si IFN-urile acorda astfel de credite.

Majoritatea bancilor au incheiat protocoale de colaborare cu ANAF-ul astfel ca, printr-o simpla solicitare scrisa din partea clientului, banca poate examina direct la ANAF incasarile clientului, nemaifiind nevoie de adeverinta.

Printre cele mai cunoscute banci care acorda credite fara dovada de castig in aceste conditii, amintim aici: ING Bank, Raiffeisen Bank, Banca Romaneasca, Idea::Bank, Banca Transilvania, BRD, CEC Bank, etc.

De celalalta parte a baricadei, IFN-urile, fiind din start mult mai permisive decat bancile in acordarea creditelor, este clar ca sunt mai abordabile cand vine vorba de salariu. IFN-urile oricum nu prea solicitau adeverinta, decat daca era vorba de sume mai mari de bani, fara garantii, acordate in conditii de dobanda extrem de avantajoasa.

Altfel, creditele nebancare se acordau si in trecut fara adeverinta de salariu, doar in baza unei dovezi de venit (fluturas de slariu, cupon de pensie, etc).

IFN-urile specializate in microcredite n-au solicitat niciodata adeverinta de salariu, ele au mers exclusiv pe extrasul de cont ca forma de verificare a veniturilor pe perioada limitata, in concordanta cu perioada de acordare a produselor proprii de creditare.

Printre IFN-urile la care puteti apela pentru un credit fara adeverinta de salariu, aminim aici: Provident, Telecredit, Viva Credit, Credius, Mozipo, MobiloCredit, Ferratum, Mindi, IFN Extra Finance, Fast Finance, etc.

Mergand cu presupunerile mai departe, e posibil ca cei ce cauta credite fara venit sa fie tineri fara un loc de munca stabil, studenti, etc.

In aceste conditii va putem spune ca exista imprumuturi dedicate tinerilor, credite pentru studenti. Sunt banci care au astfel de oferte. Se merge insa pe codebitori, de regula acestia fiind parintii ori persoane din familie.

Din informatiile pe care noi am reusit sa le obtinem in timp, putem sa tragem si o concluzie legata de subiectul propus in acest articol. Daca la alti parametri ai eligibilitati unele societati financiare sunt mai putin restrictive in privinta veniturilor lucrurile sunt destul de clare.

Gradul de indatorare trebuie sa fie de maxim 40% la creditele in lei si de maxim 20% la cele in euro. Cine nu indeplineste acest criteriu nu va fi imprumutat nici de banca si nici de IFN.

Despre creditele nebancare fara adeverinta de salariu noi am mai vorbit intr-un articol anterior – vezi aici mai multe detalii pe acest subiect.

(Visited 697 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies