Acasă » Facilitati » Credite avantajoase pentru angajati cu costuri mici

Credite avantajoase pentru angajati cu costuri mici

Last update:

Esti angajat si doresti un imprumut cu o dobanda mica? Iata cateva solutii ce ti-ar putea fi de folos. Variante tipice de creditare.

Am vorbit de-a lungul vremii de mai multe solutii pentru persoanele neangajate, cei care nu aveau un serviciu propriu-zis, ori care lucrau temporar.

E de asteptat ca aceste persoane ce detin un serviciu permanent sa aiba o gandire mai pragmatica. Din acest motiv si abordarea lor vis-a-vis la creditare ar trebui sa fie facuta cu tact si cu intelepciune.

Cum zicea Einstein, ”Nu ne putem rezolva problemele cu aceeasi gandire pe care am folosit-o cand le-am creat”.

Credite potrivite pentru cei cu un serviciu stabil

Iata ca a venit vremea astazi sa discutam un pic si despre persoanele care au un serviciu stabil si ar dori sa acceseze un credit ieftin.

Stiti desigur ca obtinerea unui credit cu o dobanda mica este imposibla daca apelezi la unele instiutitii, cum sunt de exemplu IFN-urile.

La IFN nu vei gasi credit cu un cost bun decat daca accesezi un imprumut garantat. Insa, o asrtfel de solutie nu este dorita de multi, din cauza riscurilor asociate.

Pe de alta parte, la banci costurile, desi nu foarte mari, ele pot descuraja o persoana, mai ales daca nu are o eligibilitate tocmai buna.

Si atunci, care ar fi solutiile pentru acei angajati care dispun de un venit lunar stabil si care si-ar dori un imprumut avantajos din punct de vedere al costurilor?

O optiune pe care o ai este aceea de a apela la un CAR. Nici aceasta nu este o solutie buna pentru toti, pentru ca nu toate persoanele au la indemana astfel de oferte.

Totusi, accesarea de imprumuturi car online fara giranti este una dintre cele mai la indemana modalitate de a obtine sumele dorite de bani cu costuri mici.

Solutii de imprumut pentru angajati

Vorbim asazi despre moduri in care un angajat se poate imprumuta, in conditii avantajoase pentru el.

Pentru ca nu dorim sa extindem discutia intr-o zona mult prea larga, ne pastram cu dezbaterea in zona creditelor de consum.

Iata, asadar, cateva optiuni pe care le au la indemana angajatii pentru a se imprumuta:

C.A.R.

Una dintre cele mai ieftine metode de a face rost de bani este aceea de a solicita un credit la C.A.R. Lucrurile insa nu sunt deloc simple nici aici.

In primul rand, trebuie sa figurezi ca membru in cadrul unei atare societati. Apoi, trebuie sa ai si o contributie a ta la fondul C.A.R.-ului pentru a obtine o dobanda buna. Si, nu in ultimul rand, ar fi bine sa nu-ti doresti o suma prea mare.

C.A.R.-urile nu imprumuta sume mari de bani. Si limita de accesare depinde de contributia proprie la fond. Daca ai cotizat o perioada lunga de timp si nu ai avut probleme cu alte credite contractate anterior, s-ar puea sa obtii si o suma mai ridicata.

E bine de stiut ca exista C.A.R.-uri pentru varii categorii sociale, uneori chiar si specifice pe intreprindere.

Exista C.A.R.-uri pentru angajatii din politie, armata, pompieri, industria textila, pensionari etc.

Descoperitul de cont de la banca

Aceasta modalitate, desi nu este tocmai ieftina, este una dintre cele mai la indemana solutii pe care le au cei angajati.

Accesarea unui descoperit de cont ori un overdraft iti permite accesul la o linie de creditare, echivalentul a catorva salarii.

De principiu, overdraftul este atasat unui cont bancar si se acceseaza automat in momentul in care nu mai ai fonduri in cont si totusi vrei sa inchei tranzactii noi.

Descoperitul de cont are avantaje importante: poti dispune oricand de banii din cont, iar daca ii cheltui si ii rambursezi ulterior, banii iti stau din nou la dispozitie.

Si inca un beneficiu major al overdraftului este acela ca platesti dobanda in functie de sumele pe care le-ai retras.

Exista si dezavantaje insa, spre exemplu impulsul unora de a cheltui sume de bani pana la epuizarea contului, nu pentru lucruri important, ci doar pentru ca banii exista in cont. Plus de asta, pot exista si unele costuri mari, daca retragerile sunt mari si nu se ramburseaza repede.

Credit de nevoi de la banca

Aceasta rezolvare este una cu costuri moderate. Desi, e bine sa stiti ca dobanzile au crescut usor in ultima perioada.

Oricum, in caz de nevoie, bancile raman un stalp important pe care ne putem baza.

In primul rand sunt institutii sigure, care verifica bine capacitatea de rambursare, deci esti oarecum asigurat.

Bonitatea ceruta plus celelalte conditii de eligibilitate pretinse de banca, garanteaza ca imprumutul se va rambursa la timp.

Exista, fireste, si situatii problema. Dar si pentru acestea bancile au inceput sa gaseasca solutii, prin introducerea unor asigurari. Un aspect pozitiv demn de luat in sema.

Daca te califici pentru banci, poti contracta imprumutul dorit intr-un ritm destul de bun. Unele banci ofera si posibilitatea acceaarii online, fara sa-ti ceara sa te deplasezi, fara sa solicite documente fizice.

Si mai e inca un avantaj de luat in seama la creditele de la banci. Sunt situatii in care unele banci acorda credite si pentru salariatii din strainatate. Acest lucru poate fi de interes pentru multi dintre romanii aflati in aceasta situatie, si nu sunt putini deloc.

Bneficiile creditelor pentru angajati

Persoanele fizice care primesc salarii regulate pot sa acceseze fondurile necesare atunci cand au o problema financiara ce nu se poate rezolva altfel.

Exista unele situatii in care chiar angajatorul isi finanteaza angajatul. Exista deja niste reguli clare in aceasta directie.

Aici este bine sa stiti ca legea societatilor comerciale (31/1990) nu-i impiedica pe angajatori sa le acorde imprumuturi angajatilor. Totusi, acest lucru trebuie sa fie admis de adunarea AGA a societatii ori sa fie stipulat in regulamentul societatii. Apoi, trebuie sa existe si costuri asociate, pentru ca in lipsa dobanzii imprumutul se considera a fi o subventie, deci un venit impozabil.

Dar, revenind la avantajele pe care angajatii le pot obtine accesand unele credite, iata care ar fi acestea:

  • obtinea unei flexibilitati financiare menite sa acopere nevoi dintre cele mai diverse, cheltuieli neasteptate, investitii planificate;
  • rate competitite ale dobanzii pot face din aceste imprumuturi pentru angajati o alegere rentabila;
  • aprobarea rapida specifica oricarei institutii ce acorda credite unei persoane cu o bonitate superioada;
  • rambursare structurată în funcție de planurile tale, asigurându-vă o gestionare eficientă a datoriei.

In final

Cu o planificare financiara eficienta, poti scoate maxim dintr-un astfel de imprumut, din postura de angajat.

Este bine sa verificati totusi cu atentie informatiile puse la dispozitie de instituia financiara la care ati apelat, sa va fie limpede inca de la inceput ce costuri sunt si ce aveti de platit ulterior.

Cu o gestionare buna puteti sa profitati la maxim de un credit pentru angajati, indiferent de perioada de accesare si de sumele contractate.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies