Acasă » Facilitati » Imprumut 5.000 lei rapid. Cine aproba in aceeasi zi?

Imprumut 5.000 lei rapid. Cine aproba in aceeasi zi?

Last update:

Vrei sa faci rost de un credit de 5.000 de lei rapid? Obtinerea lui este probabila daca ai solvabilitatea ceruta. Cat de disperata e situatia ta?

Cat de usor se poate obtine un credit de 5.000 de lei?

Obtinerea unui imprumut rapid online de 5.000 lei nu mai este o naluca, sunt multe IFN-uri care ofera astfel de sume in asemenea conditii.

Cand esti in cautarea unui credit pentru ca te gasesti intr-o situatie disperata, cel mai bine este sa analizezi cu atentie ofertele pentru a sti exact la ce sa te astepti ulterior.

Dintre societatile nebancare ce se inscriu in linia acestor cerinte evocate de noi (imprumut rapid 5.000 lei doar cu CI), marea majoritate accepta accesare cu acte scanate.

Cartea de identitate a ramas singur act ce se solicita cu cetitudine.

Bunaoara, nici actele de venit nu mai sunt obligatorii. Asta nu inseamna ca societatile respective nu mai controleaza venitul. Il examineaza, dar in alt mod.

Adeverinta de venit, extrasul de cont, precum si alte dovezi de venituri au fost inlocuite de multe institutii financiare cu autorizarea de examinare la ANAF.

Atat bancile cat si IFN-urile au inceput sa se bazeze pe acest mod de analiza a bonitatii, un mod de altfel mult mai rapid.

Bancile deja de cativa ani au trecut la aceasta optiune de analiza a veniturilor clientilor.

Insa, au pastrat ca activa optiunea de a accepta si alte acte doveditoare ale veniturilor atunci cand clientii nu au venituri inregistrate la ANAF.

Mai nou si IFN-urile merg pe aceasta linie de examinare a veniturilor la ANAF.

Asadar, este perfect plauzibila aceasta doleanta a unor clienti de a accesa un imprumut rapid pe loc, cu aprobare imediata, atata timp cat persoanele respective aproba analiza veniturilor prin ANAF.

Un astfel de credit doar cu buletinul implica totusi un contract facut cu o banca ori un IFN. Si bancile si-au imbunatatit vizibil timpii de acordare.

Sunt celebre de acum cateva produse din piata bancara: credit pe repede inainte ING, creditul pentru realizari personale de la Banca Romaneasca, creditul pe loc de nevoi personale de la Raiffeisen Bank, etc.

Oricum ar fi, la banca tot se alcatuite un dosar, iar pentru examinarea acestuia trebuie sa iei contact cu un reprezentant al banci.

Poti imprumuta online de la banca 5.000 de lei?

Exista si abordarea online la unele banci, abordare disponibila deocamdata doar clientilor cu state vechi, adica cei ce au conturi existente la aceste banci si cei ce isi incaseaza ventiurile prin respectivele banci.

De acum nu mai este o optiune individuala a institutiilor financiare gradul de indatorare.

Toate trebuie sa respecte prevederile referitoare la acest aspect.

Bancile insa nu isi asuma riscuri mari in privinta clientilor, mai ales daca vorbim de credite cu valori mari acordate pe termen lung.

Bancile in continuare sunt reticente in privinta clientilor aflati in baza de date a BC.

Exista, e adevarat, permisivitati si pentru cei cu istoric negativ, insa, celor inscrisi in Biroul de Credit bancile le acorda credite doar in cazuri exceptionale, ori ca sa-si echlibreze balanta riscurilor clientilor.

Altfel, daca esti client eligibil pentru banci, poti obtine usor un astfel de imprumut de 5.000 de lei.

Astfel de sume sunt disponibile la majoritatea bancilor comerciale.

La banci problema nu ar fi de limita maxima ci mai degraba pragul minim.

Cu alte cuvinte, la banci este mai greu sa te imprumuti sume mici de bani, pentru ca bancile au de regula plafoane minime ridicate.

Unele de exemplu acorda credite in cuantum de minim 10.000 lei, urcand pana la cateva sute de mii de lei.

Ex:

 • Banca Transilvania: limita minima de acordare 5.000 de lei.
 • BCR – minimul pe care il poti imprumuta este de 3.000 de lei.
 • BRD – poti imprumuta cel putin 2.000 lei.
 • ING Bank – are limita maxima de imprumut de 2.000 lei.
 • Raiffeisen Bank – un credit la aceasta banca poate fi de minim 500 euro echivalent in lei.

Este posibil sa obtii un credit de 5.000 de lei de la IFN?

In comparatie cu creditele bancare, imprumuturile nebancare sunt mult mai abordabile din acest punct de vedere.

Chiar si cand un client are o eligibilitate scazuta el are inca speranta sa poata accesa de la IFN.

Referindu-ne la clientii care se imprumuta de la IFN, exista multe cereri care au la baza sume relativ mici de bani.

Multi se imprumuta online apeland in acest caz la sume de pana in 2.000 de lei.

Persoanele care doresc sa acceseze sume mai mari de bani, cum este cazul luat de noi astazi in disuctie – imprumutul rapid de 5.000 lei acordat doar cu CI, sunt mai putin numeroase, si au de regula o bonitate sustenabila.

La IFN-uri, aprobarea unui imprumut nu depinde in mod definitoriu de istoricul de creditare, de valoarea datoriei persoanei, ori de nivelul scoringului din BC.

In cazul IFN-urilor este esential venitul pe care il ai in prezent.

Mai conteaza de asemenea sa ai un loc de munca care sa-ti aduca un venit optim in acord cu imprumutul solicitat. Astfel iti poti achita ratele lunare, fara dificultati.

Cand se intampla sa ai probleme cu banii si ai nevoie de 5.000 de lei, poti testa ambele variante de finantare, atat la banci cat si la IFN-uri.

Daca iti cunosti istoricul de creditare din Biroul de Credit si stii ca nu este unul pozitiv, nu ezita totusi sa apelezi la banci, ca nu se stie niciodata ce se poate intampla.

Care solutie este mai accesibila, cea bancara ori cea nebancara?

Bancile nu isi bazeaza aprobarea unui credit exclusiv pe istoricul din BC. Iau in calcul mult mai multi factori atunci cand iti controleaza dosarul.

Fireste ca ai sanse mai mari sa te imprumuti la IFN daca te regasesti in situatia descrisa de noi anterior.

IFN-urile nu sunt totusi permisive cu toti cei care apeleaza la ele. In fapt chiar si acestte societati resping multi clienti.

Si aceste firme isi desfasoara activitatea in mod legal, sunt autorizate, monitorizate si examinate de Banca Nationala, deci trebuie sa respecte regulile si sa le aplice.

Sunt multe societati nebancare la care poti apela pentru un credit rapid de 5000 de lei acordat pe perioade mai scurte ori mai lungi de timp.

Tendinta generala in randul IFN-urilor este de marire a plafonului maxim de creditare si de crestere a perioade de acordare a imprumuturilor.

Multe societati nebancare si-au modificat produsele financiare in aceasta directie in ultimii ani.

De curand chiar cei de la Provident si-au marit pafonul de creditare, crescandu-l de la 15.000 la 20.000 de lei.

Dar, au mai fost si alte modificari spectaculoase in piata nebancara in ultimul timp: cei de la Viva Credit si-au transformat celebrul lor credit pana la salariu intr-o linie de creditare pe cinci ani.

Cei de la Viva Credit tocmai ce au dat drumul unei linii de creditare cu plafon maxim de 20.000 de lei, deci si ei se pot incadra cerintelor noastre pentru un credit de 5.000 lei.

Insa, exista alte posibilitati in piata nebancara pentru accesarea unui imprumut rapid de 5.000 lei:

 • CreditFix – cu plafonul maxim la 10.000 lei
 • Viva Credit – cu noua linie de creidtare de pana la 20.000 lei
 • Credius – cu maximul de creditare ajuns la 50.200 lei
 • BRD Finance – cu maximul la 100.000 de lei
 • Unicredit Consumer Financing – cu limita maxima la 100.000 lei.
(Visited 1.462 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

5 COMENTARII

 1. Surpinzator sau nu toate bancile mi-au respins cererea mea de credit pentru 5.000 de lei. Am salariu de 3000 lei net lunar, dar un scor de 400. Credeti ca am mai mare noroc la IFN pentru a imprumuta 5.000 de lei?

 2. Buna ziua ! ma aflu intr-o situatie foarte urgenta , as dori un imprumut mai mare ca sa pot inchide alte credite , am deja istoric negativ si sunt in Biroul de credite datorita intarzierilor cu plata , unde pot sa aplic pentru un credit urgent sau o refinantare pe o perioada mai lunga de timp?
  Multumesc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies