Acasă » Oferte bancare » Oportunitati de imprumut pentru studenti

Oportunitati de imprumut pentru studenti

Last update:

Ofera bancile credite pentru studentii fara venit? Cati bani poti obtine si cum poti sa-i folosesti?

Exista posibilitatea pentru studentii romani de a apela la un credit de la banci, in vederea acoperirii unor cheltuieli curente.

Pentru plata unor taxe universitare, pentru acoperirea unor cursuri importante, ori pentru materiale de strica necesitate la facultate, studentii pot apela la un credit.

Multi tineri studenti ar dori sa se imprumute pentru a-si continua studiile, adica pentru a-si acoperi niste cheltuieli de subzistenta.

Cine a fost student stie ca este dificil sa te descurci atunci cand nu esti angajat, cand nu ai salariul tau, mai ales daca provii dintr-o familie cu slabe posibilitati financiare.

Cand parintii nu pot sa te tina la facultate este dificil sa-si acoperi singur necesarul cheltuielilor zilnice, indeosebi cele de minim subzistenta sunt cele care dau cele mai mari batai de cap.

Fireste ca este indicat sa nu ne legam la cap cu imprumuturi pe care le vom rambursa greu. Cand esti tanar, numai un credit iti mai lipseste. Insa, cand situatia este fara iesire, poti apela si la o astfel de solutie pentru a iesi la liman cu datoriile.

Cu sprijinul unui credit pentru studenti, puteti sa va achitati datoriile si eventual sa va platiti taxele universitare si celelalte cheltuieli urgente pe care le aveti de efectuat.

Sunt banci care acorda credite pentru studenti separat de oferta lor de creditare. Adica produse care se adreseaza exclusiv studentilor.

Cu un astfel de credit pentru studenti poti sa-ti achiti o serie de cheltuieli legate de scolarizare.

Unii studenti vor un credit pentru a-si cumpara un laptop, ori pentru a-si cumpara o tabeta performanta, altii pentru achizitia unor carti de specialitate.

Vezi si   Card Optimo - o solutie de creditare pentru cumparaturi in rate

Unii doresc sa-si achite taxele de cazare in camin, ori sa-si asigure hrana zilnica.

Multe persoane vor sa afle cum pot sa acceseze un credit pentru studenti fara venti, fara loc de munca.

La Banca Transilvania, studentii pot accesa creditele Gaudeamus.

Creditul Gaudeamus ofera studentilor:

 • sume imprumut de pana la 20.000 de euro sau echivalent in lei pentru o perioada de 10 ani, fara garantie imobiliara
 • sume de pana la 150.000 de euro sau echivalent in lei, pentru o perioada de maxim 20 de ani, in acest caz creditul fiind garantat cu o ipoteca imobiliara.

Studentii pot accesa acest credit de la BT si pot opta pentru a plati in cei 5 ani cat dureaza creditul doar dobanda, iar imprumutul sa-l achite la sgarsit.

Acest produs de la BT are mai multe forme: creditul work&travel in lei, cel in euro, creditul de studii in lei fara garantii, cel de studii in euro fara garantii, creditul de studii in lei cu garantie imobiliara si varianta in euro cu garantie imbobliara.

La BRD, studentii gasesc creditul 10, un credit studentesc de nota 10, dupa cum il alinta banca.

Prin acest produs oferit de BRD, studentii pot imprumuta pana la 13.000 de lei pentru maxi 10 ani, cu dobanda fixa avantajoasa.

Creditul pentru studenti de la BRD poate fi accesat doar de studentii din ultimii doi ani de studii universitare, de master ori de doctorat.

Vestea buna este ca poti apela la creditul de 10 BRD chiar daca nu ai venituri, cu conditia sa vii cu un co-imprumutat. Sunt acceptate multe tipuri de venituri pentru co-imprumutat.

Pentru accesarea creditului pentru studenti BRD, va trebui sa inchei o polita de asigurare de viata pentru intreaga perioada de creditare. Primele politei de asigurari se platesc lunar in completarea ratelor lunare.

Vezi si   Vrei să prelungesti creditul pe care îl ai?

De la CEC, studentii pot accesa Creditul pentru Studii Investeste in tine finantat de guvernul Romaniei.

Creditul pentru Studii Investeste in Tine are dobanda si comisioanele suportate de la bugetul de stat, nu necesita comisioane si vine si cu o perioada de gratie de 60 de luni.

Finantarea maxima pe care o poti obtine este de 40.000 de lei, pentru tinerii cu varste intre 16 si 26 de ani si maxim 35.000 de lei pentru tinerii intre 26 si 55 de ani.

Poti obtine 20.000 de lei in plus daca beneficiarul se angajeaza pe perioada derularii creditului.

Cheltuielile ce pot fi efectuate din banii luati prin creditul de studii Investeste in tine sunt clar enumerate de cei de la CEC Bank:

 • plata catilor, a rechizitelor si a reviestelor tehnice
 • plata creselor, gradinitelor, scolilor etc
 • plata cursurilor
 • taxe studii
 • plata chiriei si a cheltuielilor de intretinere
 • plata locurilor de cazare in camintele studentesti
 • parte din cheltuielile de constructie ori de achizitie a unei locuinte
 • cheltuielile de modernizare ori renovare a unei locuinte
 • cheltuieli de transport la diverse manifestari cu caracter stiintific
 • abonamente ori bilete la diverse manifestari culturale
 • achizitia de articole sportive, instrumente muzicale ori echipamente in functie de specialitatea tanarului
 • taxa de participare la diverse manifestari, simpozioane
 • cumpararea de calculatoare, laptopuri etc

Creditul pentru studii Investe in Tine se acorda pentru 10 ani.

Costul creditului de studii Ineveste in Tine este format din IRCC la care se adauga o douabda de 2 puncte procentuale. In prezent dobanda este de 4,63%.

Cei de la Libra Bank ofera un credit pentru studentii de la medicina. In fapt este un produs care se adreseaza profesiilor liberale.

Vezi si   Refinantarea online - Noutate 2022.

Creditul pentru studentii la medicina de la Libra Bank are un cuantum maxim de 24.000 de lei, se poate obtine fara venituri.

Cu banii obtinuti poti sa-ti acoperi cheltuielile obisnuite studentesti cum ar fi: taxa de studii, carti, cursuri, laptop etc.

Perioada de creditare este de maxim 5 ani, iar rambursarea se face in momentul in care devii medic.

Acest credit este solutia perfecta pentru studii de la medicina, aflati in anii terminali, V si VI

Exista si o perioada de gratie la acest produs, si anume, un an pentru studentii aflati in anul VI si doi ani pentru cei din anul V.

Creditul pentru studentii la medicina se acorda in lei, fara comisioane.

(Visited 432 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies