Acasă » Facilitati » Poti accesa un credit pentru 10 - 20 de ani?

Poti accesa un credit pentru 10 – 20 de ani?

Last update:

Multe persoane sunt dornite sa afle daca pot contracta un imprumut pentru perioade mai mari de 10 ani.

Există interes pentru creditele acordate pentru o perioada mai mare de timp, pentru ca astfel de produse au rate mai mici.

Cu cat creste intervalul de creditare, cu atat scade rata lunara.

Este normal ca oamenii sa fie interesati sa plateasca o rata lunara mai mica.

Plus de asta, la inceputul conteaza foarte mult si gradul de indatorare, asa incat procuparea este sa se plateasca o suma cat mai mica din venitul net lunar.

Ca sa va raspundem franc la intrebarea daca poti accesa un credit pentru 10 ani, ei bine, da se poate, dar depinde de tipul de imprumut.

Dar, pentru ca este mult de povestit si de detaliat, dupa parerea noastra ar fi mai bine sa facem o clasificare a creditelor, in functie de perioadele de acordare.

Tipuri de credite in functie de perioadele de acordare

Microcredite – perioade scurte

Exista unele Institutii Financiare Nebancare care acorda credite pentru perioade mici de timp, de ordinul saptamanilor ori lunilor, dar limitandu-se la un interval de sub un an.

E adevarat ca si sumele acordate in acest caz sunt reduse, deci nu prea se pune problema de indatorare excesiva pe termen scurt, decat daca luam in calcul dobanzile.

De ce sa le luam in calcul? Pentru ca sunt ridicate. Eligibilitatea scazuta pretinsa pentru microcredite este echilibrata de costurile mari.

Totusi, multe persoane sunt interesate de eligibilitatea aceasta lejera pe care mizeaza societatile ce acorda microcredite.

Unele dintre IFN-uri acorda credit fara verificare ANAF, doar in baza unui fluturas de la job, altele sunt ingaduitoare cu istoricul de creditare, admitand si un scor FICO mai slab.

In randul IFN-urilor care acorda microcredite amintim aici: Tarfin IFN, Afin-Alternative Financing IFN, Provident Financial, Flex Financial IFN, Virtula Finance IFN, Ceres Finance One IFN, FinExpress Financing IFN, Avinto Finance IFN, Sfera Credit Finance IFN, Local Capital IFN, Global Capital IFN, Aurora IFN, RoCredit IFN, etc.

Credite de consum – perioade de maxim 5 ani

In aceasta categorie regasim majoritatea IFN-urilor si bancilor.

Ideea este urmatoarea, la un moment dat toate creditele de consum au fost limitate la o perioada de 5 ani.

In categoria creditelor de consum regasim atat creditele negarantate cat si cele garantate. Ambele categorii se acorda pentru maxim 5 ani.

Printre bancile la care puteti gasi astfel de produse in portofoliu amintim aici: Banca Transilvania, BCR, BRD, Raiffeisen, ING Bank, OTP Bank, s.a.m.d.

IFN-urile care sunt inscrise in Registrul General BNR pe partea de societati active, au printre activitatile de creditare desfasurate si acordarea de credite de consum.

Bine, ca sa fim corecti, cea mai mare parte dintre IFN-uri apar la BNR cu activitati multiple de creditare. Insa, din aceasta categorie, multe acorda credite de consum.

Creditele ipotecare/imobiliare

Din aceasta categorie fac parte atat creditele pentru cumpararea unei locuinte cat si cele pentru amenajarea uneia.

Ei bine, aici intervalul de creditare poate urca pana la 30-35 de ani, in functie de varsta solicitantului.

Institutiile financiare acorda credite in limita intervalului in care clientul este in perioada prepensionare. Unele banci chiar isi asigura o marja de 2-3 ani pana la pensie atunci cand stabilesc perioada maxima de acordare.

Cu alte cuvinte, daca vrei un credit pe 10 ani ori 20 de ani, poti incerca aceasta varianta.

Astfel de imprumuturi se acorda cu garantii imobiliare, cu alte cuvinte, exista niste ingradiri, nu te poti duce asa tam-nesam la banca sa soliciti un credit pe 20 de ani.

perioada rambursare credite

Totusi, daca iti renovezi apartamentul, poti sa gasesti in piata credite dedicate la mai multe banci, iar perioadele de acordare sunt de 8 – 10 chiar si 20 de ani.

Daca ne uitam in curtea IFN-urilor care acorda credite ipotecare/imobiliare, putem sa observam ca perioadele de acordare sunt ridicate, iar cerintele sunt la limita de jos.

Daca ar fi sa ne raportam la o analiza facuta de noi anterior, un astfel de credite nebancar cu garantie ipotecara putem sa-l numim din start credit fara refuz.

Refinantarile

Aici este o intreaga poveste in privinta intervalelor de acordare.

Multe banci acorda refinantari la creditele acordate pana la o anumita data (prestabilita) pentru o perioada mai mare de 5 ani de zile.

In categoria bancilor unde veti putea gasi astfel de refinantari regasim: BRd cu expresso restart 10 ani, creditul de refinantare fara ipoteca de la Raiffeisen pe 10 ani, CEC Bank cu credite de refinantare si bani in plus pentru 10 ani, First Bank cu creditul de oriunde pentru 10 ani, UniCredit pentru perioade de pana la 10 ani, creditul de refinantare Alpha All in 1 cu perioada de 5 sau 7 ani pentru creditul de nevoi si respectiv de 25 de ani pentru cele ipotecare etc.

Cam acestea ar fi intervalele de acordate pentru diferitele tipuri de credite.

Exista credite acordate pe 20 de ani, exista si pe 10 ani, ba chiar si pe 25 ori 30.

Idee e ca nu orice suma de bani se poate imprumuta pe termenul dorit. Conteaza foarte mult tipul de credit accesat, conteaza de asemenea si capacitatea ta de rambursare.

In final, va sfatuim sa alegeti cu grija si chiar daca pare mai usor de dus un credit pentru o perioada mai mare, analizati cu atentie situatie. E bine sa luati in calcul o serie de scenari ce pot aparea intr-un astfel de interval de timp. De exemplu, vi se pot diminua veniturile si sa ajungeti in situatia de a nu mai putea rambursa la timp ratele.

Informati-va atent si aflati toate detaliile necesare inainte de a accesa un imprumut, este in interesul vostru sa o faceti.

(Visited 47 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies