Acasă » Oferte nebancare » Utile despre imprumutul Provident. Acte necesare. Pareri

Utile despre imprumutul Provident. Acte necesare. Pareri

Last update:

Vrei sa stii mai multe despre acest imprumut Provident? Iti doresti un credit cu banii in mana? S-ar putea sa-ti fie de folos aceste informatii.

In momentul de fata cei de la Provident au in portofoliu mai multe tipuri de credite, cu varii forme de accesare si facilitati.

Principalul motiv pentru care oamenii sunt reticenti a accesa un credit il reprezinta actele necesare accesarii. Cu cat sunt mai multe si mai stufoase, cu atat clientii sunt mai descurajati.

Nu e cazul imprumutului Provident care este cat se poate de simplificat din punct de vedere al documentatiei de contractare.

Plus ca acest IFN ofera si posibilitatea contractarii de acasa a imprumutului, astfel incat consilierii ce vin acasa pot explica pe indelete etapele creditarii, lamuri actele necesare si ajuta acolo unde este nevoie.

Tipuri de imprumuturi Provident

In primul rand, ar trebui sa stiti ca toate imprumuturile oferite de la Provident au o limita de acorda intre 500 si 15.000 lei.

Imprumutul cu rate saptamanale

Acest produs se acorda pentru perioade de 49, 53, 64, 75, 86, 95, 105 sau 134 de saptamani.

Rata dobanzii depinde de suma imprumutata si de perioada de accesare.

Daca apelezi la serviciul de gestionare de acasa, poti dispune de bani in 48 de ore de la accesare.

Nu ti se cer garantii si nici giranti.

Pentru acest imprumut poti aplica online, caz in care vei fi contactat telefonic in cel mult 30 de minute. Ti se verifica eligibilitate si daca totul este in regula vei primi banii.

Pentru a fi eligibil, trebuie sa fii cetatean roman, sa ai peste 18 ani, sa ai cel putin 300 de lei pe luna venit net fix, sa ai telefon valabil.

Imprumutul cu rate lunare

Acest credit se poate acorda pentru perioade de 14, 17, 20 ori 23 de luni. Sumele ce pot fi accesate sunt aceleasi, intre 500 si 15.000 de lei.

Costurile sunt in functie de durata de accesare si de suma imprumutata.

Pentru a solicita un imprumut, trebuie sa selectezi suma dorita si intervalul de creditare si apoi sa trimiti cererea.

Se poate accesa online, daca indeplinesti conditiile de eleigibilitate impuse de Provident (venit de minim 300 lei lunar, varsta peste 18 ani, rezidenta stabila in Romania, telefon valabil).

Chiar daca valoarea maxima ce poate fi imprumutata este de 15.000 de lei, totusi suma pe care o poti accesa depinde de veniturile tale si de gradul de indatorare.

Creditul online Provident – ProviOnline

ProviOnline este creditul online acordat de Provident. Se aplica usor online, iar banii se primesc pe card.

Dupa ce intri pe platforma provident, alegi suma si perioada de rambursare, completezi cererea de imprumut. Urmeaza sa te identifici cu actul de identitate. Consultantii Provident iti vor analiza cererea si iti vor oferi cea mai buna oferta. Contractul se semneaza electronic, iar suma de bani se primeste pe card.

Printre avantajele lui ProviOnline, amintim aici:

 • accesarea online mai rapida si mai simpla
 • sumele ce pot fi accesate sunt generoase, intre 500 si 15.000 de lei
 • aprobarea se face online, contractul se semneaza electronic, deci nu e nevoie de deplasare
 • banii se primesc pe card, in mod simplu si facil, iar tu poti dispune de bani intr-un timp scurt.

Pentru accesare trebuie sa ai peste 18 ani, sa ai un venit fix, sa ai rezidenta pe teritoriul Romaniei si de asemenea sa ai un telefon valabil.

Inainter de a solicita un ProviOnline, trebuie sa-ti deschizi un cont de client.

Rambursarea se poate face cash prin SelfPay, online printr-un link sau online cu plata securizata.

Caracteristici imprumut Provident

Un imprumut Provident este un produs nebancar facil, acordat fara garantii si fara giranti, cu acte putine.

Multi cetetani apeleaza la Provident pentru a obtine bani cash, profitand de serviciul lor de gestionare de acasa a imprumutului.

Obtienrea banilor cash este o metoda simpla de a nu avea de-a face cu bancile, atat la accesare, cat si la primirea banilor si la rambursare.

Avand o experienta respectabila in piata, Provident si-a format de-a lungul vremii clienti fideli.

Provident si-a introdus recent in portofoliu si accesarea online.

De acum poti aplica online pentru un credit rapid Provident. Si-a pastrat totusi si varianta de imprumut la acasa, facilitate apreciata de multi Romania.

Si nu o spunem noi, o spun cei peste 200.000 de clienti care le-au trecut pragul de la infiintare pana astazi.

Cei de la Provident au in portofoliu activ doua tipuri de credite: cu rate lunara ori cu rate saptamanale.

Creditul cu rate saptamanale este disponobil celor cu varsta de peste 18 ani, cu venit fix, cu adresa pe teritoriul Romaniei si cu un numar de telefon valabil.

Imprumutul de nevoi personale cu rambursarea in rate fixe lunare presupune existenta unui venit fix justificabil, o varsta de peste 18 ani si resedinta in Romania.

Pentru niciunul din produsele sale Provident nu solicita garantii ori garanti.

Pareri imprumuturi Provident – ce zic oamenii

Am vazut multe pareri pozitive exprimate de acesti clienti pe formurile de specialitate.

Nu stiu cate persoane cunoasteti voi care s-au imprumutat la Provident, dar eu cunosc. Este vorba de o vecina. Aceasta vecina, careia i-a decedat mama cu cativa ani in urma, a apelat la cei de la Provident pentru obtinerea unei sume de bani in vedere acoperirii cheltuielilor de inmormantare. Sunt astfel de stuatii in viata cand te poate prinde nepregatit, cat sa nu poti acoperi o suma mai mare de bani. Vecina mea este o persoana de conditie medie, fara cunostinte tehnice avansate, cu venituri mici.

Va informez ca de atunci vecina mea are doar cuvinte de lauda la adresa celor de la Provident. Chiar ii recomanda.

Dupa parerea mea astfel de recomandari venite de la clientii care au contractat un credit Provident reprezinta cea mai buna reclama pe care societatea si-o face.

Dupa cum multi dintre voi stiti, Provident este o Institutie Nebancara cu o experienta mare in piata din Romania. Provident a devenit populara datorita creditelor acordate la adresa de acasa a clientilor.

Daca ar fi sa descriem sumar imprumutul Provident, am spune ca este un produs dintr-o clasa medie, atat ca cerinte cat si din punctul de vedere al costurilor implicate.

Cei de la Provident analizeaza cererile de imprumut, indiferent de experienta pe care clientul a avut-o cu alte institutii de credite. Este bine sa oferi informatii complete atunci cand soliciti un imprumut.

Sumele ce pot fi accesate printr-o credit Provident variaza intre 500 si 15.000 de lei. Exista mai multe tipuri de produse, in mare diferentiate prin limitele de creditare si veniturile solicitate.

Actele necesare accesarii unui imprumut Provident

 • CI-ul din care trebuie sa reiasa ca aveti cetatenie romana si sa locuiti in unul din orasele in care cei de IFN-ul are acoperire. Daca optezi pentru creditul cu gestionare de acasa, primesti banii mult mai rapid, chiar la tine acasa;
 • dovada de venituri (pe platforma Provident gasiti un model de adeverinta de venit pe care o puteti descarca si completa mai apoi la serviciul unde lucrati); venitul minim pentru fiecare solicitant este de minim 300 de lei.

Alte cerinte:

 • varsta minima de 18 ani

Costul creditelor Provident nu este unul mic, insa nici mare. Cum va ziceam anterior, avem de-a face cu niste imprumuturi de nivel mediu si ca cerinte si in privinta costurilor.

De exemplu, pentru un credit de 2000 de lei, DAE-ul poate fi: 112,34% (perioada de contractare de 62 de saptamani), 123,07% (perioada de 75 saptamani), 125,12% (perioada de 86 saptamani).

Imprumutul Provident este disponibil pentru oricine, indiferent de nivelul de venituri, cunostinte ori statut social. Este printre putinele credite accesibile si celor cu venituri mici.

Noi am remarcat in timp pe platforma lor sectiuni ample dedicate creditarii responsabile si educatiei financiare, lucru destul de rar intalnit la alte IFN-uri. Cu alte cuvinte, da, Provident acorda credite pentru oricine, educat ori needucat, insa pune la dispozitie si informatia necesara pentru cine e interesat.

Pentru accesarea unui imprumut Provident venitul este obligatoriu. Daca n-ai dovada de venit, nu primesti creditul.

Chiar daca venitul minim pretins are limita mica, pentru ca sunt acceptati la creditare si clientii cu venituri modeste, chiar sub medie, totusi, valoarea imprumutului se acorda in functie de veniturile clientului, deci nu exista risc de indatorare excesiva.

Relatia dintre Provident si Biroul de Credit / CRC

Provident colaborareaza atat cu Biroul de Credit cat si cu cei de la ANAF. Cu alte cuvinte, Provident verifica Biroul de Credit, pentru cei interesati.

Cu Biroul de Credit se coopereaza pentru aflarea istoricului de creditare al fiecarui client in parte. Astfel se evita supraindatorarea.

Prin coroborarea acestor facilitati, Provident a redus destul de mult timpul de acordare al unui imprumut la cateva ore.

Creditele de acasa raman printre cele mai solicitante produse din portofoliul Provident. Avantajul acestor imprumuturi este ca banii nu mai trec prin banca, si trebuie sa ne imagina ca sunt multi romani care nu au un cont in banca.

Multi pensionari inca isi incaseaza pensia acasa, prin posta. Acesti oameni nu au un cont bancar, unde ar putea sa primeasca banii imprumutati.

Si atunci, creditele de acasa sunt singurele lor posibilitati de a se imprumuta, fara sa aiba treaba cu bancile.

Provident nu pretinde multe documente, solicita doar dovezi certe de venituri. Daca ai venituri constante demonostrabile, poti apela cu incredere la acest IFN.

Nu este chiar simplu sa te imprumuti la Provident. Mai mult de jumatate din cererile de creditare sunt respinse.

Avantajele creditelor de acasa de la Provident:

 • primesti suport in completarea documentelor
 • ai banii in mana acasa in maxim 48 de ore
 • nu ti se solicita nici giranti si nici garantii
 • nu trebuie sa te stresezi cu plata ratelor pentru ca acestea sunt platite tot de acasa.

Pentru a accesa un imprumut Provident o puteti face online completand formularele puse la dispozitie in acest sens pe platforma IFN-ului, ori puteti accesa telefonic sau prin SMS.

Programul de lucru Provident este de luni pana vineri intre orele 7:30 si 22:00, ori sambata si duminica intre 8:00 si 18:00. Pentru a lua legatura cu Provident, puteti suna la numarul de telefon 021 275 75 75, ori trimite un SMS la numarul 1805. Informatii utile gasiti insa pe platforma online provident.ro.

(Visited 699 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies