Acasă » Oferte nebancare » Oferte noi de carduri nebancare

Oferte noi de carduri nebancare

Last update:

Va prezentam cateva oferte de carduri de credit nebancare: cine le emite, cum se folosesc, cat costa.

Cardurile de credit nebancare sunt instrumente de plata electronica, dar si o unealta ce poate fi folosita pentru stocarea de informatii standard.

Prin intermediul cardurilor se fac retrageri de cash, se efectueaza plati online sau in magazine.

Banii disponibili pe cardurile de credit nebancare provind din liniile de credit acordate de IFN-uri.

Aceste carduri nu dau accesul direct la un cont bancar, pentru ca IFN-ul nu tine depozitte ca banca.

In acord cu legislatia in vigoare, IFN-urile nu emit si nu administreaza carduri de credit decat in succedarea activitatilor ce decurg din creditele de consum acordate de aceste institutii.

Aceste carduri au limitari la sumele ce pot fi retrase, avand si un interval cu dobanda zero. Poti sa achiztionezi cu ele diverse produse, platindu-le in rate lunare, tot cu dobanda zero, iar uneori comerciantii ofera dobanzi mici.

Desi nu este o formula tocmai potrivita – carduri de credit nebancare, pentru ca IFN-urile nu sunt in masura sa emita carduri, pentru ca nu tin depozite ca bancile, deci nu detin conturi. Si totusi, conform Regulamentului BNR nr. 6/11 octombrie 2006, aceste carduri de credit nebancare sunt reglementate si functioneaza in acord cu legile in vigoare.

Avantajele cardului de credit nebancar:

 • rapiditate in accesare
 • conditii de eligibilitate simple
 • acces imediat la un credit preaprobat
 • uneori aceste carduri vin cu tot felul de bonusuri
 • nu platesti taxe bancar standard

Aceste carduri nebancare sunt emise sub sigla proprie a institutiilor nebancare sau sub brand propriu cand vine vorba de cardurile de renume, cum sunt MasterCard, Visa, Maestro, Visa Electron, American Express.

Aceste instrumente de plata sunt foarte utilizate in ultima vreme. Fenomenul a luat amploare odata cu intetirea cumparaturilor online si inlesnirea platilor.

Conditiile de eligilitate pentru accesarea unui card de credit nebancar sunt lesne de indeplinit. Cerintele sunt minime si se limiteaza indeosebi la veniturile obtinute. Majoritatea societatilor ce le ofera solicita verificarea veniturilor prin ANAF, nu solicita nici carte de munca, fara vechime in munca, fara serviciu. Cardurile nebancare sunt usor de obtinut, fara multe acte (uneori lipsesc cu desavarsire pentru ca procesul de accesare se deruleaza online cu scanuri dupa CI si extras de cont ori un acord de verificare a veniturilor la ANAF).

Cum se pot face plati cu carduri de credit nebancare?

Plata se face de catre IFN-ul emitent, prin intermediul cardului, din linia de creditare pusa la dispozitia clientilor. Clientul nu are propriu-zis acces la un cont bancar personal, IFN-ul fiind cea care deruleaza activitatile complementare creditelor de consum.

In acelasi regulement BNR amintit anterior mai sunt definite si alte tipuri de carduri de credit: cardul de comerciant, cardul co-branded, cardul hibrid.

Cardul de comerciant reprezinta de asemenea un instrument de data aceasta insa este de achizitie bunuri si servicii exclusiv de la comerciantii emitenti ori de la cei ce accepta acest card in baza unui contract.

Cardul co-branded este un instrument emis de un emitent alaturi de o alta entitate. Asadar, acest card care cel putin doi parteneri, emitent si comerciant.

Cardul hibrid este un card care include atat banda magnetica cat si microprocesor, putandu-se efectua cu el operatii combinate.

Si acum haideti sa vedem si cateva oferte de carduri de credit nebancare:

Carduri aflate in portofoliul BRD Finance:

 • All Inclusive Mastercard – obtii rate cu 0% dobanda si o perioada de gratie de pana la 47 zile. Poti sa retragi numerar de la bancomate.
 • Carrefour Mastercard – obtii rate cu dobanda o (3, 6 si 9 rate) in peste 1.000 de magazine si site-uri partere. Beneficiezi de cumparaturi cu dobanda 0 si perioada de gratie de 47 zile la orice magazin din tara si din afara. Poti sa platesti facturi, sa achiztionezi bilete la diverse evenimente.
 • Dacia Mastercard – obtii 0% dobanda la plata in 3 ori 6 rate. Obtii reducere de 10% la revizii efectuate in reteaua Dacia. Ai acces la retrageri numrar la orice bancomat. O% dobanda in perioada de gratie de 47% pentru cumparaturi la orice comerciant din Romania si din afara. Rate cu 0% dobanda la comerciantii parteri BRD Finance.
 • Cardul de credit Renaul MasterCard este un instrument ce vine cu 0% dobanda la plata in 3 ori 6 rate. Obtii rate cu 0% dobanda la sute de comercianti parteri. 10% reducere la revizii in reteaua Renault, deplasare gratuita la cel mai apropiat depanator Renault, 0% dobanda in perioada de gratie de 47 de zile. Poti efectua retrageri numerar la orice bancomat din tara ori din afara.

Carduri aflate in portofoliul UniCredit Consumer Financing:

 • UniCreditCard Principal – un card ce vine cu 12 rate fara dobanda in primele 60 de zile, pana la 36 de rate cu dobanda fixa si un bonus de 0,5% din suma cheltuita cand achizitionezi cu cardul. Poti de asemenea rambursa orice suma de minim 300 lei cu dobanda avantajoasa.
 • UniCreditCard Premium – un card care iti aduce avantajul a 12 rate fara dobanda, pana la 36 rate cu dobanda fixa redusa si rambursarea a 2% din sumele cheltuite transformata in puncte UniCredit, in limita a 200 lei/tranzactie.

Carduri oferite de Cetelem:

 • Cardul Cardulescu – un card emis de BNP PRIBAS Personal Finance Paris SA Sucursala Bucuresti, sub sigla MasterCard. Este valabil 4 ani. Poti retrage numerar la orice bancomat, poti efectua cumparaturi la orice comerciant, inclusiv online. Obtii tranzactii in rate fixe la magazinele partere.
 • Carduri co-branded – sunt carduri de cumparaturi emise de acelasi parter Cetelem. Iata si care sunt variantele de carduri co-branded din oferta Cetelem: card Auchan, Card Norauto, Card Leroy, Card Aushopping, Card Dedeman, Card Flanco, Card Opel, Card Brico Depot, Card Rombiz.
 • Mastercard – un card disponibil intr-o retea mare de magazine din Romania, chiar si in cele care nu sunt parteneri Cetelem. Cu acest card obtii: 3 rate fara dobanda pentru cumparaturi mai mari de 100 lei, 10 rate cu dobanda de 12%, pentru cumparaturi intre 100 si 1.999 lei, 12 rate cu dobanda de 15% pentru cumparaturi mai mari de 2.000 de lei. Poti cumpara cat vrei, de oriunde vezi sigla mastercard Plata in Rate.

ERB Retail Services

 • Cardul Euroline – poate fi folosit oriunde pentru cumparaturi in magazine, supermarketuri, cafenele, restaurante, online. Poti cumpara orice de oriunde iti doresti. Obtii 3 ori 6 rate fara dobanda. Ai perioada de gratie de 55 de zile. Poti efectua plati online in siguranta datorita serviciului 3D Secure. Poti de asemenea sa retragi chas de la orice bancomat din lume.

Cardul de Credit Axi Card

Acest card nebancar este unul ce-ti da accesul la sume de bani de pana la 6.000 de lei. Poti aplica online ori prin telefon si primesti cardul acasa. Nu ti se cer comisioane de emitere, re-emiere ori administrare, retrage numerar. Cardul de credit nebancar Axi Credit este un instrument financiar facil, usor de obtinut, fiind accesibil unui public larg, datorita faptului ca nu implica toate restrictiile impuse de banci pentru produse similare.

(Visited 927 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.
GDRP | T&C | Privacy | Cookies