Acasă » Oferte bancare » Refinantare BRD - soluție nouă oferită cu dobanda fixa

Refinantare BRD – soluție nouă oferită cu dobanda fixa

Last update:

Cei de la BRD vin cu o noua ofera de refinantare, si anume refinantare cu dobanda fixa pentru maxim 10 ani. Sume de pana la 130.000 lei.

Posibilitatea de a refinanta pentru o perioada de 10 ani reprezinta din start un avantaj, pentru ca ratele se diminueaza.

Stim cu totii ca o refinantare inseamna un nou imprumut prin intermediul caruia putem sa achitam alte credite mai vechi.

Prin aceasta cale putem sa scapam de un credit cu rate mari si sa obtinem si o suma suplimentara.

De asemenea, sunt importante si alte aspecte ale refinantarii, cum ar fi: conversia valutara, timp castigat, perioada de gratie la plata ratelor, asigurare de viata inclusa etc.

In prezent dobanda refinantarii BRD este fixa si porneste de la 11,9%, iar DAE-ul incepe de la 13,82%.

Caracteristicile refinantarii BRD

Refinantarea BRD este o modalitate facila de a strange la un loc mai multe credite, de prelungi un contract de credit cu impovarare lunara mare ori de a obtine o suma de bani suplimentara.

Cei de la BRD ofera posibilitatea refinantarii pe intervale de maxim 5 ori 10 ani.

Pentru creditele acordate pana in data de 8 iulie 2020, exista posibilitatea de a refinanta pentru o perioada de cel mult 10 ani.

Un alt avantaj major este dobanda fixa pentru toata perioada contractuala. Apoi, daca iti duci veniturile printr-un cont la BRD, ai si o reducere la rata dobanzii anuale.

Este clar ca cei de la BRD duc niste campanii bune pe partea de refinantare, venind cu tot felul de promotii tentante. Au avut in trecut reduceri substantiale ale dobanzii, plus alte avantaje legate de costuri.

In prezent gasim o refinantare BRD pe 10 ani pentru care se accepta o gama larga de venituri: salariu, pensie, dividende, drepturi de autor, chirii, venituri din activitati indepenende, etc.

Daca nu atingi suma necesara pentru imprumutul dorit, poti aduce si 3 co-debitori.

Din fericire nu ti se solicita adeverinta de venit, veniturile se verifica la ANAF.

De asemenea, daca nu se poate examina astfel veniturile, exista posibilitatea de a prezenta alte acte justificative.

Avantajele oferite de acest credit de refinantare

Exista o serie de beneficii pe care le poti obtine daca te-ai hotarat sa aplici pentru refinantarea BRD.

Iata cateva dintre cele mai importante:

  • dobanda este fixa pe toata perioada imprumutului
  • obtii reducere de dobanda daca iti duci salariul la BRD
  • obtii sume de pana la 130.000 de lei
  • poti sa prelungesti perioada de creditare pana la 10 ani.

Sa nu uitam ca cei de la BRD au si un sistem bun de gestionare online a conturilor, plus o aplicatie buna pentru telefoane.

Cum procedezi pentru a obtine o refinantare in beneficiul tau?

In primul rand este bine sa compari ofertele din piata pentru a obtine una mai buna. Trebuie sa iei in calcul in acest pas si costurile generate de refinantare, plus evaluari, notari, daca e vorba de un credit imobiliar/ipotecar.

In cazul creditelor de nevoi lucrurile sunt mai simple, la fel si refinantarile.

Un credit de nevoi de la BRD nu este dificil de contractat, de ceva timp se poate aplica online. Pentru cei care nu agreaza aceasta metoda, exista in continuare solutia de a accesa dintr-o agentie a bancii.

Apoi, trebuie sa soliciti o oferta personalizata de la institutia aleasa si sa vezi daca iti convin costurile si perioadele de rambursare.

Daca totul este in regula, nu mai ramane decat sa obtii acordul bancii unde ai creditul pentru a refinanta – trebuie sa obtii scrisoarea de refinantare.

Abia apoi, dai drumul procescului propriu-zis de creditare de la noua banca.

Aici vei avea de semnat acordul de refinantare si celelalte documente aferente unui credit nou. Daca e vorba de refinantare ipotecara, vor trebui adunate toate actele legate de proprietatea pe care este stabilita ipoteca.

In momentul in care se face refinantarea efectica, creditul vechi se inchide. Vei avea nevoie in acest sens de un document de la banca vechie din care sa reiasa ca ti s-a inchis creditul si contul aferent acestuia.

La ce trebuie sa fii atent la o refinantare?

In primul rand, fii atent la costurile suplimentare. Apoi, este bine sa ai in vedere comisionul de rambursare anticipata al creditului, costul scrisorii de refinantare dar si alte costuri suplimentare (notari, evaluatori, exatras de carte funciara – in cazul creditelor ipotecare).

Un alt aspect important pe care trebuie sa-l ai in vedere este atunci cand compari creditele. Trebuie sa compari neaparat dobanzile anuale efective, nu ratele dobanzilor.

Plus de asta, este bine sa explorezi un pic posibilitatile pietii in privinta monedei in care te imprumuti.

Sa nu uitam un alt amanunt esential: in cazul creditelor ipotecar, daca piata este intr-un declin, s-ar putea sa ti se solicite extra garantii.

Si nu in ultimul rand, sa fii atent la situatia din Biroul de Credit. Daca aceasta s-a inrautatit de la ultima examinare, s-ar putea sa nu ti se acorde refinantarea ori sa ti se ofere o dobanda mai mare.

(Visited 77 times, 1 visits today)
Monica A.https://www.creditmix.ro/formular-contact/
Sunt pasionata de domeniul finantelor. Mare parte din timp mi-l petrec culegand informatii, analizand, cercetand, coreland. Imi place sa cred ca oferind informatie pe intelesul oamenilor, ofer si o sansa la o viata mai buna. Sunt un om caruia ii place sa gandeasca, sa se mentina in forma, cu gandire libera, fara prejudecati. Am un doctorat in simulare numerica si cativa ani de drept (nu toti!). Iubesc cartile, muzica, filmele... Si internetul. De peste sapte ani scriu articole pentru publicatii financiare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

GDRP | T&C | Privacy | Cookies